LASER

Η δερματολόγος Δήμητρα Ντάσιου- Πλακίδα έχει μεγάλη εμπειρία στη χειρουργική με λέιζερ την οποία εφαρμόζει από το 1992. Το laser έχει πολλές εφαρμογές στη δερματολογία όπως:

 • Αιμαγγειώματα
 • Ανανέωση με Laser (μη επεμβατική)
 • Αποτρίχωση
 • Αφαίρεση Καφέ Σημαδιών
 • Αφαίρεση Τατουάζ
 • Διόρθωση Κηλίδων
 • Διόρθωση Ουλών
 • Θεραπεία Ευρυαγγειών και Φλεβών        
 • Θεραπεία ονυχομυκητίασης   
 • Θεραπεία Ροδόχρου Νόσου
 • Χειρουργικό CO2 Laser
 • Υπερχρωμάτωση
 • IPL Προσώπου
 • Lime Light (ανάπλαση δέρματος)
 • Laser Resurfacing (ανάπλαση με επεμβατικό λέιζερ)
 • Titan

Αποτρίχωση με Laser
Η αποτρίχωση με laser και πηγές φωτός αποτελεί τη σύγχρονη τεχνολογία μόνιμης και ταχείας μείωσης των ανεπιθύμητων τριχών από το πρόσωπο, μασχάλες, πλάτη, μηρούς, μπικίνι, κνήμες, κοιλιά, θηλές, χέρια, στήθος.


Soprano ice® by Alma Lasers
Είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι το Soprano ICE καθιστά τη θεραπεία αποτρίχωσης ασφαλή, άνετη και κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το καινοτόμο σύστημα Soprano ICE κατασκευάστηκε για να σας απαλλάξει από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα γρήγορα, εύκολα και με όσο το δυνατόν λιγότερες συνεδρίες . Στοχεύοντας στο θύλακα της τρίχας με ήπιους παλμούς laser, κάθε σημείο του σώματός σας μπορεί να αποτριχωθεί με άνεση κι ασφάλεια.
 Η πατενταρισμένη τεχνολογία In-Motion ™ κάνει τη θεραπεία με το Soprano ICE ιδανική ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματος. Η εν-κινήσει (In-Motion ™) τεχνολογίας θερμαίνει  βαθμιαία το θύλακα της τρίχας κάτω από το δέρμα, έως ότου δε δύναται πλέον να αναπτυχθούν νέες τρίχες (η λειτουργία του στελέχους του κυττάρου, που ευθύνεται για την ανάπτυξη της τρίχας, αναστέλλεται ολοκληρωτικά). Εξαιτίας δε του ότι η κεφαλή του laser βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, η περιοχή θεραπείας διευρύνεται κι ως εκ τούτου ο χρόνος αυτής είναι πολύ μικρότερος.
Τέλος χάρη στον πατενταρισμένο ψυκτικό μηχανισμό (DualChill™) της Alma Lasers αποτρέπεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων και γίνεται εφικτή η πλέον ανώδυνη κι αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης

Nd Yag Laser®
το laser με το μεγαλύτερο μήκος κύμματος(1064nm) που μας εξασφαλίζει το μεγαλύτερο βάθος διύσδεισης μας επιτρέπει την αποτρίχωση  ακόμη και σε σκουρόχρωμο δέρμα.

Διόρθωση κηλίδων
Με laser, τεχνολογία με πηγές φωτός όπως το Lime Light και χημικά peelings διορθώνονται οι χρωματικές ανωμαλίες του δέρματος είτε είναι καφέ ή κόκκινου χρώματος.


Ανάπλαση και ανανέωση με Laser
Η ανάπλαση με επεμβατικά Laser είναι μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας του δέρματος, το οποίο έχει υποστεί φθορές από την ηλιακή ακτινοβολία, όπως ρυτίδες, φακίδες, καφετιές κηλίδες και υπερκερατώσεις, αλλά και για τις ουλές ακμής. Τα νέας τεχνολογίας Laser με την κλασματική φωτοθερμόλυση (Fractional Lasers) απομακρύνουν τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος με τρόπο που να επιτρέπει την πολύ γρήγορη επούλωση.
Τα μη επεμβατικά Laser ανανέωσης του δέρματος είναι ιδανικά για πιο ήπιες φθορές του δέρματος. Τα μη επεμβατικά Lasers όπως το Laser- Genesis και πηγές φωτός όπως το Photo-Genesis διεισδύουν στο δέρμα χωρίς να επηρεάζουν τα επιφανειακά στρώματα, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και σφίγγουν το χαλαρό δέρμα, χωρίς να εμποδίζει τον ασθενή από τις καθημερινές του δραστηριότητες.


Αφαίρεση τατουάζ
Ανάλογα με το χρώμα, το σχήμα και τη θέση του τατουάζ εφαρμόζονται θεραπευτικές τεχνικές, όπως χειρουργική αφαίρεση, η δερμαπόξεση ή τα Laser. Τα ειδικά Laser στοχεύουν στη χρωστική, την οποία διασπούν. Το σώμα κατόπιν απορροφά τη χρωστική και το τατουάζ σβήνει. Συνήθως χρειάζονται πολλές επαναλήψεις της θεραπείας για την ολοκληρωτική αφαίρεση."LIME LIGHT"
Πηγή έντονου παλμικού φωτός- Σβήστε τις δυσχρωμίες - ανανεώστε το δέρμα

Ο στόχος:
το έντονο παλμικό φως του "Lime Light" εξαλείφει σημάδια αντιγήρανσης και δυσχρωμίες (π.χ. πανάδες, ευρυαγγείες κ.λπ) προσφέροντας, ταυτόχρονα, ανάπλαση στο δέρμα. Η τεχνολογία νέας γενιάς είναι το πολυχρωματικό φως Limelight της Cutera που βελτιώνει τα σημάδια φωτογήρανσης και την ποιότητα της επιδερμίδας.

Πώς λειτουργεί;
Η συσκευή εκπέμπει φως σε μήκος κύματος που απορροφάται επιλεκτικά από το κόκκινο, ρόδινο και καφέ χρώμα, γι’ αυτό ενδείκνυται για καφέ κηλίδες, πανάδες, ευρυαγγείες, αλλά και μια συνολική ανανέωση στο πρόσωπο, τα χέρια και το ντεκολτέ. Σε ορισμένες περιπτώσεις συνδυάζεται με ελαφρύ peeling με τριχλωροξικό ή γλυκολικό οξύ, ώστε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα». Όταν το πρόβλημα είναι μικρού βαθμού, το δέρμα αποκτά ομοιόμορφο τόνο σε μία συνεδρία, αλλά σε πιο σοβαρά προβλήματα ίσως χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη συνεδρία.

Χρόνος αποθεραπείας:
αφού ολοκληρωθεί η θεραπεία, παρατηρείται ήπια ερυθρότητα για λίγες ώρες και οι καφέ κηλίδες σκουραίνουν τις επόμενες 2-3 μέρες. «Συνιστούμε καταπραϋντικές κι ενυδατικές κρέμες., επειδή το δέρμα γίνεται λίγο ξηρό τη δεύτερη έως τρίτη μέρα. Την πέμπτη και έκτη μέρα υπάρχει μια πολύ ελαφριά απολέπιση και το νέο δέρμα εμφανίζεται ανανεωμένο και με ομοιόμορφο χρώμα.

Aνάπλαση μετώπου με υπερπαλμικό Laser CO2 και scanner
Φωτογήρανση+ακτινικές υπερκερατώσεις.
Μετά 6 εβδομάδες
Πριν
«Σακούλες» κάτω βλεφάρων
Ανάπλαση, ανανέωση του δέρματος με Λέιζερ
Μετά την αφαίρεση του περίσσιου λίπους των κάτω βλεφάρων, χωρίς εξωτερικές τομές, με τη χρήση Λέϊζερ
Laser στη θεραπεία ονυχομυκητίασης
Η μυκητίαση των νυχιών είναι μία συνηθισμένη πάθηση που προσβάλει περίπου το 10% του πληθυσμού παγκόσμια. Μπορεί να κάνει τα νύχια να γίνονται κίτρινα ή με άλλους χρωματισμούς και όσο προχωράει η πάθηση τα νύχια γίνονται χοντρά και εύθραυστα και ξεκολλάνε από τη βάση τους. Η ονυχομυκητίαση μπορεί να προκαλεί πόνο κατά τη βάδιση.

Τι είναι το laser Genesis;
Το Laser Genesis είναι ένα Nd-Yag 1064nm που εγκρίθηκε από το FDA (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων ΗΠΑ) ως ασφαλής και αποτελεσματική λύση για τη θεραπεία των μολύνσεων των νυχιών (ονυχομυκητίαση). Το ίδιο αυτό laser είναι εξ ίσου αποτελεσματικό και ασφαλές για τη θεραπεία των ουλών και των μυρμηκυιών.

Τι προκαλεί την ονυχομυκητίαση; 
Τα δερματόφυτα είναι οι μύκητες που προσβάλλουν πιο συχνά τα νύχια. Πρόκειται για μικροοργανισμούς που ζουν από την κερατίνη, το κύριο συστατικό των νυχιών και του δέρματος. Οι πιο συχνοί μύκητες που προκαλούν τη μόλυνση των νυχιών είναι τα τριχόφυτα και η μονίλια (Candida albicans). O καθένας κινδυνεύει να μολυνθεί απ’ αυτούς, γιατί οι μύκητες βρίσκονται παντού στο περιβάλλον.

Από πού γίνεται η μόλυνση των νυχιών; 
Οι συνηθισμένες πηγές μόλυνσης είναι οι πισίνες, τα δημόσια λουτρά, γυμναστήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών. Τα στενά παπούτσια και οι τραυματισμοί των νυχιών μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε μόλυνση. Γενετική προδιάθεση, κακή υγεία και η προχωρημένη ηλικία είναι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο μόλυνσης των νυχιών.

Ποια είναι τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης;
Μπορεί να έχετε ονυχομυκητίαση εάν έχετε ένα από τα παρακάτω συμπτώματα:
 1. Ανωμαλία του χρώματος των νυχιών
 2. Κίτρινες ραβδώσεις κάτω από το νύχι
 3. Παραμορφωμένα ή χοντρά νύχια
 4. Εύθραυστα, με κυματισμούς και ξεφτισμένα νύχια
 5. Νύχια που ξεκολλάν από το από κάτω δέρμα
 6. Λευκές κηλίδες ή ραβδώσεις στην επιφάνεια των νυχιών

Τι θεραπείες υπάρχουν για την ονυχομυκητίαση
Σήμερα υπάρχουν πολλά φάρμακα που λαμβάνονται από το στόμα ή προορίζονται για τοπική χρήση και laser. Δεν υπάρχει καμία θεραπεία που να είναι από μόνη της αποτελεσματική σε όλους τους ασθενείς και υπάρχουν παρενέργειες και πλεονεκτήματα για την καθεμία. Είναι προτιμότερο να συζητήσετε όλες τις θεραπευτικές επιλογές με το γιατρό σας.
Τα φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της μόλυνσης και στην αποκατάσταση υγιών νυχιών. Τα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται τουλάχιστον επί 6 - 12 εβδομάδες και μπορεί να προκαλέσουν επιπλοκές όπως πονοκέφαλο, διάρροια, διαταραχή στο στομάχι και εξάνθημα στο δέρμα. Επίσης μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές, όπως βλάβη στο ήπαρ και καρδιακή ανεπάρκεια. Πρέπει να γίνονται συχνά εξετάσεις αίματος για έλεγχο της λειτουργίας του ήπατος. Αυτά τα φάρμακα δεν χρησιμοποιούνται σε ασθενείς με κακή υγεία ή που έχουν ηπατική ανεπάρκεια.
Τα τοπικά φάρμακα είναι λιγότερο αποτελεσματικά στη θεραπεία στης ονυχομυκητίασης. Τα φάρμακα εφαρμόζονται απευθείας πάνω στα νύχια καθημερινά ή δυο φορές την εβδομάδα επί 12 μήνες. Σε μερικούς ασθενείς η τοπική θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική γιατί το φάρμακο δεν μπορεί να εισχωρήσει βαθιά στο νύχι, εκεί που είναι η μόλυνση. Δεν έχουν επιπλοκές.
Η θεραπεία με laser είναι αποτελεσματική στην εξάλειψη της ονυχομυκητίασης και στην αποκατάσταση υγιών νυχιών. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται ένα αίσθημα θερμότητας στα δάκτυλά τους. Σε κλινική μελέτη αποδείχθηκε ότι δε δημιουργούνται καθόλου επιπλοκές σχετικές με το laser.

Τι μπορεί να περιμένετε; 
Η θεραπεία περιλαμβάνει πέρασμα της ακτίνας του laser πάνω από τα άρρωστα νύχια και στο γύρω δέρμα. Ο γιατρός θα το επαναλάβει μερικές φορές μέχρις ότου αρκετή ενέργεια διεισδύσει στην κοίτη του νυχιού. Τα νύχια σας θα τα αισθάνεστε ζεστά κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Τι χρόνος χρειάζεται για τη θεραπεία;
Μία συνεδρία χρειάζεται περίπου 40 λεπτά για να θεραπευτούν 10 νύχια. Ο χρόνος ποικίλει ανάλογα με τον αριθμό νυχιών που έχουν προσβληθεί γι αυτό ρωτήστε το γιατρό για περισσότερη πληροφορία.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;
Οι περισσότεροι ασθενείς βελτιώνονται με μία μόνο θεραπεία. Ο απαιτούμενος αριθμός θεραπειών ποικίλει ανάλογα με τη σοβαρότητα της μόλυνσης. Μία μέρα πριν τη θεραπεία πρέπει να απομακρυνθεί κάθε βερνίκι νυχιών. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι είναι ανεκτό και ότι αισθάνονται ζεστά τσιμπήματα.
Μετά τη θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς αισθάνονται τα νύχια τους ζεστά για μερικά λεπτά. Η πλειοψηφία των ασθενών μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές τους αμέσως μετά τη θεραπεία. Μακροχρόνια, αν η θεραπεία είναι επιτυχημένη, ο ασθενής βλέπει να μεγαλώνουν υγιή νύχια. Τα νύχια μεγαλώνουν αργά, γι αυτό και θα πάρει μέχρι και 12 μήνες για να δει ο ασθενής ένα εντελώς καθαρό νύχι.

Υπάρχουν κλινικές μελέτες;
Σε κλινικές μελέτες αποδείχθηκε ότι η πλειονότητα των ασθενών μετά από θεραπεία της ονυχομυκητίασης με Laser παρουσίασαν πλήρη βελτίωση. Το ποσοστό της βελτίωσης εξαρτάται από τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε ασθενή και πρέπει να συζητάται με τον γιατρό.

Υπάρχει πιθανότητα οι μύκητες να επανεμφανιστούν;
Η μόλυνση των νυχιών θα βελτιωθεί ακολουθώντας τη θεραπεία αλλά θα χρειαστεί η φροντίδα στο σπίτι για να μειωθεί η πιθανότητα της επανεμφάνισης, όπως θα σας συμβουλεύσει ο γιατρός. Η επανεμφάνιση της ονυχομυκητίασης είναι πιθανή, γιατί οι μύκητες υπάρχουν παντού στο περιβάλλον.