ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ - ΛΙΠΟΓΥΠΤΙΚΗ

Το ανεπιθύμητο λίπος
Δίαιτες, μασάζ και σωματικές ασκήσεις συχνά δεν επαρκούν για να βελτιώσουν δυσμορφίες του σώματος που οφείλονται σε τοπική συγκέντρωση υπερβολικής ποσότητας λίπους.
Πριν τη δεκαετία του 1980 ήταν σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθεί το περίσσιο τοπικό λίπος. Χρειάζονταν μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις για να βελτιωθεί η διογκωμένη κοιλιά, ή οι γλουτοί και τα «ψωμάκια» των μηρών. Το τίμημα ήταν οι μεγάλες και μόνιμες ουλές και συχνά σοβαρές επιπλοκές.

Η λιποαναρρόφηση
Τη δεκαετία του 1980 επiνοήθηκε η τεχνική της αναρρόφησης του περίσσιου λίπους με μικρές τομές. Η λιποαναρρόφηση έδωσε τη δυνατότητα να βελτιώνονται όλες οι περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβάνοντας τις περιοχές του προσώπου, λαιμού, πηγουνιού, στήθους, πλάτης, βραχιόνων, γονάτων, κνημών. Η τεχνική της λιποαναρρόφησης χρησιμοποιείται και για μη αισθητικούς σκοπούς, όπως είναι η αφαίρεση λιπωμάτων, η γυναικομαστία στους άνδρες και η θεραπεία της υπερβολικής εφίδρωσης στις μασχάλες.
Πριν
Μετά
Πριν
Μετά
Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι η λιπογλυπτική;
Πρόκειται για εξελιγμένη μέθοδο λιποαναρρόφησης η οποία αναπτύχθηκε από δερματολόγους κι αποτέλεσε επανάσταση στον τομέα της αισθητικής δερματοχειρουργικής. Η τεχνική της λιπογλυπτικής στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές:

 1. Εκτελείται με την ειδική μέθοδο τοπικής αναισθησίας που ονομάζεται "tumescent" (διογκωτική).
 2. Η επέμβαση μπορεί να γίνει σ'ένα ειδικά οργανωμένο ιατρείο, σε περιβάλλον ηρεμίας κι εχεμύθειας χωρίς να χρειάζεται νοσηλεία σε νοσοκομείο.
 3. Οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση του λίπους είναι πολύ λεπτές και ατραυματικές. Δε δημιουργούν κακώσεις στο δέρμα ή σε αγγεία.
Οι πιο πάνω βασικές αρχές της λιπογλυπτικής οδηγούν σε μία πολύ ασφαλή μέθοδο διόρθωσης του σώματος με μόνιμο αποτέλεσμα.

Η λιπογλυπτική είναι μέθοδος αδυνατίσματος;
Η λιπογλυπτική δεν αποσκοπεί στην απώλεια βάρους. Είναι μία μέθοδος βελτίωσης του σχήματος του σώματος. Είναι ιδανική όταν συνδυάζεται με σωματική άσκηση και σταθερό σωματικό βάρος.

Το λίπος που αφαιρείται μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλού;
Μέρος του λιπώδους ιστού που αφαιρείται με την λιπογλυπτική, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και σαν εμφύτευμα για την διόρθωση ελλειμμάτων του σώματος ή του προσώπου. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία, το λίπος γίνεται ενέσιμο και εμφυτεύεται σε βαθουλώματα του σώματος, αδύνατες κνήμες, στήθος ή στο πρόσωπο για την διόρθωση ρυτίδων, ουλών, ατροφίας του προσώπου και για την γενικότερη ανανέωση του προσώπου.

Πώς γίνεται η λιπογλυπτική;
Στις περιοχές που πρόκειται να θεραπευθούν διοχετεύεται μία μεγάλη ποσότητα διαλύματος κάτω από το δέρμα. Αυτό το διάλυμα περιέχει ένα τοπικό αναισθητικό και αδρεναλίνη με σκοπό τη σύσπαση των τριχοειδών αγγείων και την πρόληψη απώλειας αίματος.
Από μία μικρή τομή στο δέρμα, περί τα 2 χιλιοστά, ο ιατρός εισχωρεί μέσα στο λίπος μία βελόνη συνδεδεμένη με ειδική σύριγγα. Με κινήσεις μέσα έξω, αναρροφά το λίπος μέσα στη σύριγγα. Η τεχνική αυτή έχει βελτιωθεί εξαιρετικά με τη χρήση εξοπλισμού νέας τεχνολογίας όπως η δονούμενη κάνουλα.

Τι είδος αναισθησίας εφαρμόζεται;
Με την τεχνική της διογκωτικής τοπικής αναισθησίας αποφεύγονται οι επιπλοκές που είναι δυνατόν να εμφανισθούν με την χορήγηση γενικής αναισθησίας. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου του αισθητικού αποτελέσματος, καθώς ο ασθενής δεν κοιμάται και είναι σε θέση να σηκωθεί στην όρθια ή καθιστή θέση κατά τη διάρκεια της επέμβασης και να διορθωθούν άμεσα τυχόν ανωμαλίες στο περίγραμμα του σώματος. Επιπλέον, το κόστος είναι χαμηλότερο, καθώς αποφεύγεται η δαπάνη της νοσηλείας σε νοσοκομείο.

Η λιπογλυπτική είναι ασφαλής;
Η λιπογλυπτική με τη μέθοδο της διογκωτικής τοπικής αναισθησίας είναι τελείως ασφαλής, με πολύ καλά, άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα Οι επιπλοκές είναι σπάνιες και όχι σημαντικές με την προϋπόθεση ότι ο ιατρός είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος. Έρευνες που δημοσιεύθηκαν σε επιστημονικά περιοδικά διαφόρων ειδικοτήτων απέδειξαν ότι η λιπογλυπτική είναι ασφαλής όταν:
 • Δεν αφαιρούνται μεγάλες ποσότητες λίπους.
 • Δεν εκτελούνται συγχρόνως πολλές επεμβάσεις.
 • Δε χορηγείται γενική αναισθησία ή συνδυασμός τοπικής και γενικής αναισθησίας.

Τι θα μπορώ να περιμένω μετά την επέμβαση;
Το τοπικό αναισθητικό που χορηγείται μέσα στο δέρμα, παραμένει επί 18-24 ώρες μετά την επέμβαση, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται ο μετεγχειρητικός πόνος. Οι ασθενείς αισθάνονται πολύ καλά, χωρίς υπνηλία, ζάλη ή ναυτία, όπως συμβαίνει μετά τη γενική αναισθησία. Με τη διογκωτική τοπική αναισθησία οι εκχυμώσεις είναι ελάχιστες, ο πόνος ελάχιστος ώστε συνήθως να μη χρειάζονται παυσίπονα και ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητες του μέσα σε 24-48 ώρες.

Τι πρέπει να κάνω για να διατηρήσω το αποτέλεσμα;
Για τη διατήρηση και συνεχή βελτίωση του αποτελέσματος, επιβάλλεται ένα καθημερινό πρόγραμμα σωματικής άσκησης (γυμναστική, κολύμπι, γιόγκα, κτλ.) το οποίο πρέπει να αρχίζει 5 με 7 μέρες μετά την επέμβαση. Επίσης, οι σωστές διατροφικές συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο.


Power Liposculpture (Πάουερ Λιπογλυπτική)

Η Power Liposculpture (Πάουερ Λιπογλυπτική) σμιλεύει το σώμα γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια

Η λιπογλυπτική με την τεχνολογία των δονήσεων είναι μία νέα επαναστατική μέθοδος εξάλειψης του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας σε μία μόνο επίσκεψη. Η κάνουλα που αναρροφά το λίπος κινείται κατά τον άξονά της με γρήγορες δονήσεις. Με αυτό τον τρόπο και με τη βοήθεια της αντλίας αναρρόφησης αποσπώνται λόβια του λίπους και απομακρύνονται. Είναι μέθοδος που προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, ιδανική για τον πολυάσχολο σύγχρονο άνθρωπο που δεν μπορεί να απουσιάζει από τις δραστηριότητές του. Την επόμενη μέρα από την επέμβαση συνεχίζει κανείς την εργασία του και σε λίγες μέρες και τη σωματική του άσκηση.

Πλεονεκτήματα της Λιπογλυπτικής με δονήσεις
 • Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Η αφαίρεση του λίπους γίνεται πολύ ομοιόμορφα και με ήπιο τρόπο.
 • Διορθώνει την κυτταρίτιδα οριστικά.
 • Δε χαλαρώνει το δέρμα κάτω από το οποίο μειώνεται η ποσότητα το λίπους, γιατί η ενέργεια των μικροδονήσεων διεγείρει τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο.
 • Η μέθοδος είναι ιδανική για διόρθωση του πηγουνιού και του περιγράμματος του προσώπου.
 • Συντόμευση της χρονικής διάρκειας της επέμβασης.
 • Ανώδυνη επέμβαση. Η κάνουλα που δονείται κάτω από το δέρμα δημιουργεί ένα αίσθημα μασάζ.
 • Ασφάλεια. Δεν επηρεάζονται άλλοι ιστοί, τα αγγεία και τα νεύρα του δέρματος παραμένουν ανεπηρέαστα.
 • Ο ιατρός μπορεί με ήπιους χειρισμούς να εργασθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια.
 • Σύντομη ανάρρωση. Ο πόνος και το οίδημα είναι πολύ περιορισμένα από την πρώτη κι όλας ημέρα μετά την επέμβαση.