ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Στο εξειδικευμένο κέντρο δερματολογίας Derma Clinic στο Βόλο παρέχουμε εξειδικευμένες θεραπείες προσώπου. Επισκεφθείτε μας και ενημερωθείτε για εκείνη που ταιριάζει στις δικές σας ξεχωριστές ανάγκες. Επιλέξτε θεραπείες ανανέωσης, ανάπλασης και αντιγήρανσης προσώπου αλλά και θεραπείες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων όπως η ακμή και οι ουλές που ευθύνονται σε αυτή.

ΑΚΜΗ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΗ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ;
Η κοινή ακμή βασικά καθορίζεται γενετικά κι επηρεάζεται από ορμονικούς παράγοντες. Τα πρώτα σημάδια της ακμής εμφανίζονται κατά την εφηβεία όταν οι ορμονικές αλλαγές αυξάνουν τη παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες. Υπάρχουν, όμως ορισμένοι τύποι της ακμής που εμφανίζονται αργότερα στη νεαρή ηλικία και ακόμη μέχρι και τη μέση ηλικία. Αυτοί οι αδένες του δέρματος γεμίζουν με σμήγμα και η πρώτη ανωμαλία που εμφανίζεται είναι μικρές λευκές κυστούλες. Όταν το σμήγμα εκτεθεί στον αέρα οξειδώνεται και γίνεται μαύρο. Αυτά τα εξογκωματάκια μπορεί να μεγαλώσουν πολύ και να διαστείλουν τους πόρους του δέρματος. Όταν το βακτηρίδιο του δέρματος (Propionibacterium acnes) δράσει πάνω σε αυτό το κατακρατημένο έλαιο, λιπαρά οξέα και άλλες ερεθιστικές ουσίες απελευθερώνονται και φλεγμονώδεις φλύκταινες και κύστεις της ακμής εμφανίζονται.

Η ροδόχρους ακμή είναι μία χρόνια και συχνά επιδεινούμενη νόσος του δέρματος που προκαλεί κοκκίνισμα και οίδημα του προσώπου. Είναι συχνό σε ηλικίες 30 με 50 ετών. Η ροδόχρους ακμή μπορεί να αρχίσει ως ρόδινο χρώμα με τάση να δίνει εξάρσεις κοκκινίσματος του προσώπου. Προοδευτικά δημιουργείται μόνιμο κοκκίνισμα, έντονο κι επίμονο στο κεντρικό μέρος του προσώπου, μικρά διασταλμένα αγγεία, ερεθισμένες κύστεις και εξογκώματα που κάνουν ανώμαλη την επιφάνεια του δέρματος. Επίσης μέσα στο σμήγμα αναπτύσσεται ένα παράσιτο που το Demodex που ερεθίζει ακόμη περισσότερο το δέρμα. Η ροδόχρους ακμή επιδεινώνεται μετά από έκθεση σε έντονο κρύο ή ζέστη, έκθεση στον ήλιο, συγκινησιακή ένταση, καυτά ροφήματα, κατανάλωση αλκοόλ, τροφή με έντονα καρυκεύματα και ορισμένα προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Τεχνολογίες στη θεραπεία
Η καινούργια τεχνολογία στη θεραπεία της ακμής είναι το σύστημα Intense Pulsed Light (IPL) της Cutera(R) που ονομάζεται Lime Light. Η ενέργεια του Lime Light εισχωρεί στο δέρμα και σκοτώνει το βακτηρίδιο της ακμής, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ανάπλαση του δέρματος και μειώνει τις εξάρσεις των βλαβών της ακμής, βελτιώνοντας την εμφάνιση του δέρματός σας. Το Lime Light είναι εξαιρετική θεραπεία και για τη ροδόχρου ακμή επειδή μικραίνουν τα διασταλμένα αγγεία του δέρματος και μειώνεται ο ερεθισμός. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Derma Clinic οι θεραπείες που παρέχονται εξατομικεύονται σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή. Η νέα τεχνολογία μπορεί να συνδυάζεται με άλλες μεθόδους, όπως για παράδειγμα με χημικά πήλιγκ, με Laser Genesis Nd-Yag, με Microdermabrasion κ.α.