ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Δ. Ντάσιου

Τι είναι τα βλαστοκύτταρα;

Τα βλαστικά κύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα, τα οποία με κατάλληλες συνθήκες μπορούν να μετατραπούν σε όλους τους τύπους κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού. Τα βλαστικά κύτταρα υπάρχουν σε κάθε όργανο μετά τη διάπλασή του και είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της λειτουργίας του, αλλά και τη φυσική ανανέωσή του.

Βλαστικά κύτταρα από το λιπώδη ιστό

Ο λιπώδης ιστός είναι ο πιο πλούσιος σε βλαστοκύτταρα ιστός του ανθρώπου, μετά τον πλακούντα και το ομφαλοπλακούντιο αίμα. Η διαδικασία της λήψης τους είναι απλή και η εμπειρία, από τις μέχρι τώρα χρήσεις τους, έδειξε ότι είναι κύτταρα ασφαλή και ιδιαίτερα αποτελεσματικά.

Τα βλαστικά κύτταρα από το λιπώδη ιστό έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην επούλωση ελκώσεων, αναπλήρωση μαστού μετά από επέμβαση, αναπλήρωση οστών, σε οστεοαρθρίτιδες, ανάπλαση μυών, τενόντων, κερατοειδούς χιτώνα, περιοδοντίου, ανανέωση του γερασμένου δέρματος κ.ά. Στο μέλλον θα επεκταθούν οι εφαρμογές τους σε πολλές παθήσεις.

Εφαρμογές βλαστικών κυττάρων στη Δερματολογία

Τα βλαστικά κύτταρα εφαρμόζονται με μεγάλη επιτυχία σε περιπτώσεις, όπως:

 • Ανανέωση και σύσφιγξη του γερασμένου δέρματος του προσώπου
 • Εξάλειψη της χαλάρωσης του δέρματος σε δύσκολα σημεία, όπως είναι η περιοχή του λαιμού
 • Επούλωση και ταχεία αποκατάσταση τραυμάτων, εγκαυμάτων
 • Βελτίωση ουλών μετά από τραυματισμούς ή από ακμή
 • Θεραπεία της αλωπεκίας

Πώς συλλέγονται τα βλαστοκύτταρα από το λιπώδη ιστό;

Ο γιατρός, μετά από τοπική αναισθησία, αφαιρεί ένα πολύ μικρό τμήμα δέρματος με λίπος σε διάμετρο περίπου 3 χιλιοστών, όπως γίνεται στη λήψη βιοψίας δέρματος. Επίσης, μπορεί να αναρροφηθεί λίπος με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης κατά τη διάρκεια της επέμβασης, για αισθητικούς σκοπούς ή ειδικά για το σκοπό λήψης βλαστοκυττάρων.

Το υλικό τοποθετείται σε ειδική συσκευασία, ενώ συνεργάτης του εργαστηρίου το παραλαμβάνει άμεσα και το μεταφέρει στο εργαστήριο. ‘Όταν ολοκληρωθεί με επιτυχία η επεξεργασία του υλικού, το εργαστήριο θα χορηγήσει «Πιστοποιητικό Κρυοσυντήρησης των Βλαστοκυττάρων».

Πότε γίνεται η εφαρμογή των βλαστικών κυττάρων;

Μετά από 2 περίπου εβδομάδες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απομόνωσης των βλαστοκυττάρων και, μετά από συνεννόηση με το εργαστήριο, ο γιατρός θα τα παραλάβει την ημέρα και ώρα που έχει ορισθεί η εφαρμογή τους στον ασθενή.

Η μέθοδος είναι ασφαλής, ανώδυνη και αποτελεσματική.

Η θεραπεία της αλωπεκίας με τη χρήση βλαστοκυττάρων

Μια μικρή εκτομή λιπώδους ιστού από το σώμα σας αρκεί, για να αποκαταστήσει τα χαμένα μαλλιά και τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση.

Θεραπεία αλωπεκίας με τη χρήση βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού:

 • Ενεργοποιείται η ανάπτυξη νέων τριχών
 • Άμεσα αποτελέσματα σε σχέση με άλλες θεραπείες
 • Αποκατάσταση της αλωπεκίας με πιο φυσιολογικό τρόπο
 • Χωρίς ίχνος σημαδιών από τη θεραπεία
 • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια ημέρα στην εργασία του

Βλαστοκύτταρα για αυξητική στήθους

Με τα δικά σας βλαστοκύτταρα μπορείτε να αποκτήσετε το στήθος που επιθυμείτε.

 • Χωρίς τη χρήση ενθεμάτων
 • Χωρίς τον κίνδυνο απόρριψης
 • Με φυσικό τρόπο

Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και ύστερα από ολική ή ριζική μαστεκτομή

Το εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται το ιατρείο διαθέτει πιστοποιημένο σύστημα αποθήκευσης βλαστοκυττάρων του λιπώδους ιστού, για πολλαπλές μελλοντικές χρήσεις και εφαρμογές της αναγεννητικής ιατρικής.