ΡΑΒΔΩΣΕΙΣ ΔΕΡΜΑΤΟΣ («ΡΑΓΑΔΕΣ»)

 

 

 

  • Τι είναι οι ραβδώσεις;

Οι ραβδώσεις είναι γραμμώσεις ρόδινες, κοκκινωπές ή λευκωπές που εμφανίζονται στην κοιλιά, το στήθος, τους βραχίονες, τους γλουτούς και μηρούς. Συχνά εμφανίζονται κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης ή στην εφηβεία. Με το χρόνο είναι λιγότερο ορατές αλλά πολλές φορές είναι έντονες και δύσμορφες. Σε μερικές περιπτώσεις πάντως μπορεί να είναι σύμπτωμα πάθησης όπως είναι το σύνδρομο Cushing.

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορεί να βελτιώσουν την εμφάνιση των ραβδώσεων. Όσο πιο έγκαιρα γίνεται η θεραπεία όταν το χρώμα είναι ακόμη ρόδινο τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα.

  • Πότε να επισκεφθείτε γιατρό;

Επισκεφθείτε το γιατρό όταν θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας ή εάν οι ραβδώσεις παρουσιάζονται σε μεγάλη έκταση το σώμα σας. Ο γιατρός μπορεί να προσδιορίσει την αιτία και να συζητήσει πιθανές θεραπευτικές επιλογές.

 

  • Τι είδους θεραπείες υπάρχουν;

Κρέμα με τρετινοΐνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι η τρετινοΐνη – η οποία είναι οξύ της βιταμίνης Α- μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση των ραβδώσεων. Η τρετινοΐνη βοηθάει στην αναδόμηση του κολλαγόνου, αυξάνει την ελαστικότητα και βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος στα σημεία των ραβδώσεων. Χρειάζεται προσοχή στη χρήση γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Θεραπεία με laser. Υπάρχουν laser τα οποία είναι αποτελεσματικά στο να εξαλείψουν το κόκκινο χρώμα των ραβδώσεων και να ενεργοποιήσουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου στο δέρμα. Το Laser Genesis Cutera είναι ένα Laser Nd Yag του οποίου η ενέργεια απορροφάται στο βαθύ χόριο του δέρματος όπου ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.Δεν προκαλεί έγκαυμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας.

Μικροδερμοαπόξεση. Αυτή η θεραπεία γίνεται με μία συσκευή η οποία εκσφενδονίζει στην επιφάνεια του δέρματος μικροκρυστάλλους. Αυτοί οι κρύσταλλοι λειαίνουν απαλά το δέρμα και κατόπιν μαζί με κύτταρα του δέρματος αναρροφώνται από ένα δεύτερο σωλήνα. Με τη μέθοδο αυτή ενεργοποιούμε την παραγωγή νέου δέρματος πιο ελαστικού.

Συσκευή με ραδιοσυχνότητες. Σήμερα υπάρχουν πολλές συσκευές οι οποίες εκπέμπουν εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα σε υψηλές συχνότητες. Η ροή της ενέργειας αλλάζει πολύ γρήγορα και αυξάνει τη θερμότητα του δέρματος σε βάθος μέχρι και 20 χιλ. Η εστιασμένη ενέργεια της τριπολικής ραδιοσυχνότητας έχει στόχο τις κολλαγόνες ίνες του δέρματος. Η θερμότητα αυξάνει το μεταβολισμό των ινοβλαστών και την παραγωγή νέων κολλαγόνων ινών.

LPG Endermologie. To LPG ενεργοποιεί με τη κυτταρική διέγερση την παραγωγή ινοβλαστών και τη σύνθεση κολλαγόνου με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος στη πάσχουσα περιοχή.

 

Συζητήστε με το γιατρό σας για να επιλέξετε την πιο κατάλληλη θεραπεία

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ