Η θεραπεία Microneedling, γνωστή κι ως θεραπεία διαδερμικής παραγωγής κολλαγόνου, είναι μία σχετικά νέα θεραπεία ανανέωσης δέρματος.

Η μέθοδος εφαρμόζεται με τη βοήθεια ενός εργαλείου, του dermaroller, αφού πρώτα το δέρμα αναισθητοποιηθεί με μία ειδική κρέμα.

  • Τι είναι το dermaroller;

Είναι ένα απλό εργαλείο το οποίο αποτελείται από έναν κύλινδρο με ακίδες μήκους 0,5mm έως 2.0mm.

Αυτός ο κύλινδρος «ρολάρει» στο δέρμα σε πολλές κατευθύνεις, ώστε να δημιουργούνται μικροδίοδοι στην επιφάνεια του δέρματος,  χωρίς να καταστρέφουν την επιδερμίδα.

  • Πώς δρα το microneedling;

Δρα με δύο τρόπους:

  • Οι νυγμοί που κάνει το dermaroller ενεργοποιούν το σχηματισμό νέου κολλαγόνου και ελαστίνης στο χόριο.
  • Οι μικροδίοδοι, που δημιουργούνται με τους νυγμούς διευκολύνουν την διείσδυση αυξητικών παραγόντων όπως υαλουρονικό, βιταμίνες, μέταλλα και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες.

 

  • Πού εφαρμόζεται η θεραπεία;

Η θεραπεία έχει εφαρμογές στην ανανέωση του προσώπου, στις ουλές ακμής, στις ραβδώσεις του σώματος. Επίσης, συστήνεται για τη σύσφιξη του δέρματος προσώπου και σώματος.

  • Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η θεραπεία είναι καλά ανεκτή από τον ασθενή και διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά.

 

  • Πώς είναι το δέρμα μετά;

Αμέσως μετά τη θεραπεία δημιουργείται ένα ελαφρό ερύθημα που διαρκεί 2 – 3 μέρες. Συστήνεται η χρήση ενυδατικών σκευασμάτων και προστασία από τον ήλιο.

Ο ασθενής δεν χρειάζεται να μείνει στο σπίτι.

Για καλύτερα αποτελέσματα η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται ανά 2 με 4 εβδομάδες. Συνήθως χρειάζονται 4 με 6 συνεδρίες. Ακόμη, μπορεί να συνδυαστεί με χημικά peeling, μικροδερμοαπόξεση , Fractional Laser έτσι ώστε να μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αγαπητοί μας ασθενείς,

Στη Derma Clinic διακατεχόμενοι έντονα το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης απέναντι την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση και έξαρση του Covid-19.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε, πως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να συμβάλλουμε στη μείωση της εξάπλωσης του ιού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Για τους παραπάνω λόγους και για την ασφάλεια όλων μας, το ιατρείο μας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ έκτακτα δερματολογικά περιστατικά.

Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη περίοδος!