Ακτινικές Υπερκερατώσεις

Οι ακτινικές υπερκερατώσεις είναι βλάβες του δέρματος με χρώμα ελαφρά κόκκινο, συχνά καλύπτονται με λέπια και πρόκειται για προκαρκινικές βλάβες. Αυτές οι βλάβες, που μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο του δέρματος, εμφανίζονται σε διάφορα σημεία της κεφαλής (τριχωτό, αυτιά, χείλη, πρόσωπο), ράχη χεριών, λαιμό, ώμους, αλλά και σε πολλές περιοχές του σώματος που εκτίθενται συχνά στον ήλιο.

Ο ιατρός σας αφού πρώτα διαγνώσει με μεγέθυνση και δερματοσκόπηση τις βλάβες του δέρματος, θα συζητήσει μαζί σας τις διαφορετικές μεθόδους θεραπείας. Όλες οι μέθοδοι περιλαμβάνουν κάποιο ερεθισμό του δέρματος για μερικές μέρες, αλλά η ενόχληση υποχωρεί γρήγορα με την εφαρμογή των οδηγιών που θα σας δοθούν για φροντίδα στο σπίτι.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία

Οι ακτινικές υπερκερατώσεις μπορεί να εξαλλαγούν σε ακανθοκυτταρικό καρκίνο του δέρματος αν παραμείνουν, γι’ αυτό είναι προτιμότερο να θεραπευθούν έγκαιρα.

Θεραπείες Ακτινικών Υπερκερατώσεων

Ο στόχος στο DermaClinic είναι να θεραπεύουμε τις ακτινικές υπερκερατώσεις πριν μετατραπούν σε δερματικό καρκίνο. Οι μέθοδοι που εφαρμόζονται είναι:

  • Φωτοδυναμική θεραπεία (PDT: Photodynamic Treatment)
  • Laser
  • Χρήση ειδικών σκευασμάτων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τι είναι η φωτοδυναμική θεραπεία (PDT)

Η φωτοδυναμική θεραπεία (photodynamic therapy, PDT) είναι μια διαδικασία που διεξάγεται στο ιατρείο, συντομεύει τη θεραπευτική αγωγή και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για εντοπισμένη θεραπεία. Ένα φωτοευαισθητοποιητικό φάρμακο (METVIX), συσσωρεύεται στα κατεστραμμένα δερματικά κύτταρα μετά την εφαρμογή. Μετατρέπεται από το φως σε ένα φωτοευαισθητοποιητή και καταστρέφει τα δυστροφικά κύτταρα. Την ημέρα της θεραπείας ο ιατρός μετά από μια προετοιμασία του δέρματος εφαρμόζει το φαρμακευτικό σκεύασμα στην επιφάνεια του δέρματος που βρίσκονται οι βλάβες. Η ουσία απορροφάται από τις ακτινικές υπερκερατώσεις και ενεργοποιείται, όταν εκτεθεί σε κάποιο φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος ή στο φως της ημέρας και μετατρέπεται σε μία χημική ένωση, η οποία καταστρέφει τα άτυπα κύτταρα που ανευρίσκονται στην ακτινική υπερκεράτωση. Τις επόμενες 5-6 μέρες μετά τη θεραπεία υπάρχει ένα ελαφρό κοκκίνισμα στο δέρμα, το οποίο υποχωρεί σταδιακά.

Αυτή η μέθοδος έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Εφαρμόζεται σε μία επίσκεψη. Αν χρειασθεί δεύτερη θεραπεία αυτή γίνεται τουλάχιστον μετά 6 μήνες.
  • Μπορεί να εξαλείψει τις βλάβες από μεγάλες επιφάνειες του δέρματος σε μια μόνο συνεδρία, όπως π.χ. να καθαρίσει όλο το πρόσωπο
  • Δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ουλών
  • Προσφέρει άριστα αισθητικά αποτελέσματα

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ