Γυναικομαστία

Το διογκωμένο στήθος (γυναικομαστία) σε πολλούς άνδρες αποτελεί ιδιαίτερο αισθητικό πρόβλημα και τους κάνει να αισθάνονται άβολα για την εμφάνισή τους. Η γυναικομαστία μπορεί να εμφανίζεται από την εφηβεία ή αργότερα και τα αίτια μπορεί να είναι γενετικά, από λήψη ορισμένων φαρμάκων, ή άλλους άγνωστους παράγοντες.

Η απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τους διογκωμένους μαστούς, συχνά όμως οι αδένες του στήθους είναι μεγάλοι, με το πρόβλημα της γυναικομαστίας να παραμένει ακόμη και στους αδύνατους άνδρες. Η σμίκρυνση του στήθους χειρουργικά είναι η μόνη αποτελεσματική θεραπεία με σταθερά αποτελέσματα. Μετά από την επέμβαση οι ασθενείς αισθάνονται άνετα χωρίς ρούχα και αναφέρουν, ότι βελτιώθηκε η αυτοπεποίθησή τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πως γίνεται η επέμβαση

Σήμερα η γυναικομαστία μπορεί να θεραπευθεί με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης χάρη στις εξελίξεις της τεχνολογίας και δε χρειάζονται οι μεγάλες τομές και οι επιθετικές χειρουργικές επεμβάσεις του παρελθόντος.
Η λιποαναρρόφηση γίνεται με τη χρήση της διογκωτικής τοπικής αναισθησίας (Tumescent local anesthesia). Μία μικρή τομή(2mm) γίνεται στο περίγραμμα της θηλαίας άλω και μία κάτω από τη μασχάλη. Από αυτές τις εισόδους αφαιρείται το περίσσιο λίπος και αν χρειάζεται μέρος του αδένα, ενώ σμιλεύεται όλη η επιφάνεια του στήθους ώστε να έρχεται σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα και το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

Μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση συστήνεται στον ασθενή να φοράει επί μερικές εβδομάδες ένα ειδικό ελαστικό γιλέκο με ελαφρά συμπίεση, το οποίο θα βοηθήσει να υποχωρήσει γρήγορα το οίδημα και να αισθάνεται πιο άνετα. Η ανάρρωση είναι πολύ σύντομη. Μετά από ένα 24ωρο α ασθενής είναι σε θέση να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες και αποφεύγει την έντονη σωματική άσκηση επί μία εβδομάδα.

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ