Αποκατάσταση τραυμάτων

Μετά από μια χειρουργική αφαίρεση ή τυχαίο τραυματισμό αποφασίζεται ανάλογα με το τραύμα ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για αποκατάσταση, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η καλή λειτουργικότητα της περιοχής και το όσο το δυνατό καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιες είναι οι επιλογές αποκατάστασης

Ανάλογα με το μέγεθος του τμήματος του δέρματος που αφαιρείται, το βάθος και το σημείο που εντοπίζεται υπάρχουν οι εξής επιλογές:

  • Τα μικρά τραύματα μπορεί να επουλωθούν μόνα τους χωρίς αποκατάσταση.
  • Τα λίγο μεγαλύτερα τραύματα μπορεί να χρειάζονται συρραφή

Τα πιο μεγάλα τραύματα μπορεί να χρειάζονται αποκατάσταση με μόσχευμα ή κρημνό (δέρμα από διπλανή περιοχή). Πολύ σπάνια χρειάζεται συνεργασία με ιατρό άλλης χειρουργικής ειδικότητας.

Φροντίδα του τραύματος μετά την επέμβαση

Ο ιατρός θα συστήσει μια φροντίδα του τραύματος μετά την επέμβαση ώστε η επούλωση να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Επίσης αν πρόκειται για αφαίρεση καρκίνου του δέρματος θα χρειασθεί η τακτική παρακολούθηση σε χρονικά διαστήματα που θα συστήσει ο ιατρός που έκανε την χειρουργική αφαίρεση για να διαπιστωθεί έγκαιρα αν θα υπάρξει υποτροπή του ίδιου όγκου ή αν εμφανισθεί νέος όγκος σε άλλο σημείο του σώματος ή του προσώπου. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική.

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ