Αποκατάσταση τραυμάτων

Μετά από μια χειρουργική αφαίρεση ή τυχαίο τραυματισμό αποφασίζεται ανάλογα με το τραύμα ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για αποκατάσταση, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η καλή λειτουργικότητα της περιοχής και το όσο το δυνατό καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιες είναι οι επιλογές αποκατάστασης

Ανάλογα με το μέγεθος του τμήματος του δέρματος που αφαιρείται, το βάθος και το σημείο που εντοπίζεται υπάρχουν οι εξής επιλογές:

  • Τα μικρά τραύματα μπορεί να επουλωθούν μόνα τους χωρίς αποκατάσταση.
  • Τα λίγο μεγαλύτερα τραύματα μπορεί να χρειάζονται συρραφή

Τα πιο μεγάλα τραύματα μπορεί να χρειάζονται αποκατάσταση με μόσχευμα ή κρημνό (δέρμα από διπλανή περιοχή). Πολύ σπάνια χρειάζεται συνεργασία με ιατρό άλλης χειρουργικής ειδικότητας.

Φροντίδα του τραύματος μετά την επέμβαση

Ο ιατρός θα συστήσει μια φροντίδα του τραύματος μετά την επέμβαση ώστε η επούλωση να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Επίσης αν πρόκειται για αφαίρεση καρκίνου του δέρματος θα χρειασθεί η τακτική παρακολούθηση σε χρονικά διαστήματα που θα συστήσει ο ιατρός που έκανε την χειρουργική αφαίρεση για να διαπιστωθεί έγκαιρα αν θα υπάρξει υποτροπή του ίδιου όγκου ή αν εμφανισθεί νέος όγκος σε άλλο σημείο του σώματος ή του προσώπου. Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική.

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αγαπητοί μας ασθενείς,

Στη Derma Clinic διακατεχόμενοι έντονα το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης απέναντι την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση και έξαρση του Covid-19.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε, πως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να συμβάλλουμε στη μείωση της εξάπλωσης του ιού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Για τους παραπάνω λόγους και για την ασφάλεια όλων μας, το ιατρείο μας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ έκτακτα δερματολογικά περιστατικά.

Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη περίοδος!