Βλεφαροπλαστική

Όσο μεγαλώνουμε τα βλέφαρα χαλαρώνουν και το σχήμα των ματιών αλλάζει. Η βλεφαροπλαστική είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία διορθώνει την πτώση των βλεφάρων αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα και πιθανά μέρος του λίπους που προεξέχει.

Με τη χαλάρωση το λίπος που υπάρχει κάτω από τα βλέφαρα είναι περισσότερο εμφανές και στο κάτω βλέφαρο δημιουργείται η λεγόμενη "σακούλα". Σε μερικά άτομα η υπερβολική πτώση του άνω βλεφάρου μπορεί να δημιουργεί και περιορισμό στο οπτικό πεδίο.

Με τη βλεφαροπλαστική εξαλείφεται αυτό το πρόβλημα και τα μάτια φαίνονται πιο νεανικά. Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μεθόδους, όπως ανάπλαση με laser.

Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου

Η κληρονομικότητα, η ηλικία και η ποιότητα του δέρματος είναι παράγοντες που επιβαρύνουν τα άνω βλέφαρα προσδίδοντας κούραση και θλίψη στο βλέμμα. Για το λόγο αυτό συστήνεται η αφαίρεση του περίσσιου δέρματος και λίπους (αν χρειάζεται) με τομή η οποία κρύβεται μέσα στην φυσική πτυχή του άνω βλεφάρου. Κατόπιν η τομή κλείνει με λεπτά ράμματα.

Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου

Συχνά ακόμη και στα νέα άτομα υπάρχουν οι λεγόμενες «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα. Αυτό συμβαίνει από χαλαρό λίπος, το οποίο προεξέχει και επιδεινώνεται με τη χαλάρωση του δέρματος, την πάροδο των ετών, την κατανάλωση αλατιού, (κατακράτηση υγρών), κληρονομικότητα. Αυτό το πλεονάζον λίπος αφαιρείται από μία τομή, η οποία κρύβεται στην έσω επιφάνεια του βλεφάρου. Εξωτερικά στο δέρμα μπορεί την ίδια στιγμή να γίνει ανάπλαση με laser ή χημικό peeling ώστε το δέρμα του κάτω βλεφάρου να γίνει πιο λείο και σφιχτό.

Η χρήση του Laser στην βλεφαροπλαστική

Οι επεμβάσεις των βλεφάρων γίνονται με τη χρήση χειρουργικού Laser. Με την τεχνική του, εξασφαλίζουμε καλή αιμόσταση, οπότε αποφεύγονται οι μελανιές και τα πολλά οιδήματα. Η ανάρρωση είναι σύντομη. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ