Διαγνωστικός έλεγχος μαλλιών

Η τριχόπτωση είναι ένα συνηθισμένο  πρόβλημα  που  παρουσιάζεται και στα δύο  φύλα. Στους  άνδρες  είναι συχνότερο, πιο έντονο  και μπορεί  να οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια  μαλλιών, την  ανδρογεννητικού  τύπου  αλωπεκία  κοινώς   "φαλάκρα". Απώλεια  μαλλιών  μπορεί  επίσης να προκληθεί από κάποιο νόσημα, από εγκαύματα, ατυχήματα, χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπείες με κυτταροστατικά φάρμακα ή ακτινοβολίες.

Ο δερματολόγος προσπαθεί να εντοπίσει την αιτία της τριχόπτωσης, ώστε θεραπεύοντας το αίτιο να  σταματήσει  την  απώλεια  μαλλιών  και να ενισχύσει την  τριχοφυΐα.

 

Το θέμα αντιμετώπισης της τριχόπτωσης, έχει αποτελέσει αντικείμενο επιστημονικής μελέτης και έρευνας από πολλές δεκαετίες και σε συνδυασμό με την εξέλιξη της  ιατρικής τεχνολογίας του 21ου αιώνα δίνονται αποτελεσματικές λύσεις.

Πριν από την έναρξη της θεραπείας ελέγχεται η κατάσταση των μαλλιών με ειδικά διαγνωστικά μηχανήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δερματοσκόπηση

 

Το δερματοσκόπιο με την υψηλή μεγέθυνση και ανάλυση, που επιτυγχάνεται με την κάμερα επαφής, υπολογίζει τη πυκνότητα και το πάχος των τριχών, καθώς και εντοπίζει αν υπάρχουν παθολογικά προβλήματα  σε κάθε περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Φωτοτριχόγραμμα

 

Από δείγμα τριχών από διάφορες περιοχές του τριχωτού της κεφαλής η συσκευή δίνει πληροφορίες για τον κύκλο της τριχοφυΐας. Σε δύο μικρές περιοχές του τριχωτού της κεφαλής διαμέτρου 1 εκατοστού μετράται και φωτογραφίζεται ο αριθμός των τριχών την πρώτη μέρα και μετά από 2-3 ημέρες. Οι τρίχες που εμφανίζονται μετά από τις 2-3 ημέρες ονομάζονται «αναγενείς» και οι τρίχες που μένουν ίδιες ή μεγαλώνουν είναι «τελογενείς». Το Φωτοτριχόγραμμα είναι ένα πολύ βοηθητικό διαγνωστικό μέσο της τριχόπτωσης.

 

 

Με τον πιο πάνω ολοκληρωμένο έλεγχο γίνεται σαφής η εικόνα της γενικής πρόγνωσης των μαλλιών και δίνονται σημαντικές παράμετροι ώστε να σχεδιαστεί εξατομικευμένα η θεραπευτική αγωγή και να ελέγχεται το αποτέλεσμα της θεραπείας. Οι διαγνωστικές εξετάσεις-μετρήσεις  εκτελούνται ανώδυνα, αναίμακτα και γρήγορα δίνοντας στον θεράποντα ιατρό την πλέον αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής.

 

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αγαπητοί μας ασθενείς,

Στη Derma Clinic διακατεχόμενοι έντονα το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης απέναντι την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση και έξαρση του Covid-19.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε, πως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να συμβάλλουμε στη μείωση της εξάπλωσης του ιού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Για τους παραπάνω λόγους και για την ασφάλεια όλων μας, το ιατρείο μας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ έκτακτα δερματολογικά περιστατικά.

Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη περίοδος!