Η Βουτυλινική τοξίνη (Botox)

Η Βουτυλινική τοξίνη (Botox) είναι η κατεξοχήν θεραπεία για τις ρυτίδες έκφρασης. Δρα χαλαρώνοντας το τμήμα του μυ που είναι υπεύθυνο. Συνήθως εφαρμόζεται στις ρυτίδες που βρίσκονται στο άνω μέρος του προσώπου: τις  ρυτίδες  συνοφρύωσης (ανάμεσα στα μάτια), του μετώπου, του «ποδιού χήνας», τις ρυτίδες «καπνιστή» στο άνω χείλος κ.λ.π.  Πρόκειται για μια τοξίνη που χρησιμοποιούνταν πολλές δεκαετίες πριν σε ασθενείς με σπαστικότητα στους μυς από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Πλέον υπάρχει μεγάλη εμπειρία όσον αφορά την ασφάλεια της χρήσης από τον ειδικό ιατρό. Για αισθητικούς σκοπούς χρησιμοποιείται από δύο και πλέον δεκαετίες και με τελευταίες μελέτες αποδεικνύεται, ότι βελτιώνει επί πλέον την ποιότητα του δέρματος στις περιοχές που εφαρμόζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάρκεια και αποτελέσματα θεραπείας

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το αποτέλεσμα αρχίζει να φαίνεται μετά από 2-3 μέρες και διαρκεί 4-6 μήνες ανάλογα με το πόσο δυνατοί είναι οι μυς.  Εφόσον η θεραπεία επαναλαμβάνεται δύο φορές το χρόνο, σταδιακά θα χρειάζονται λιγότερες επαναλήψεις και το αποτέλεσμα θα είναι πιο σταθερό.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία είναι:

  • Botox
  • Dysport

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αγαπητοί μας ασθενείς,

Στη Derma Clinic διακατεχόμενοι έντονα το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης απέναντι την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί με την εξάπλωση και έξαρση του Covid-19.

Θα θέλαμε να γνωρίζετε, πως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να συμβάλλουμε στη μείωση της εξάπλωσης του ιού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Δεσμευόμαστε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη κατά τη διάρκεια όλης αυτής της δύσκολης περιόδου που διανύουμε.

Για τους παραπάνω λόγους και για την ασφάλεια όλων μας, το ιατρείο μας θα εξυπηρετεί ΜΟΝΟ έκτακτα δερματολογικά περιστατικά.

Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα αυτή η δύσκολη περίοδος!