Λιποενέσεις (Lipofilling)

Το lipofilling είναι θεραπεία πλήρωσης με λίπος και βλαστοκύτταρα που εμπεριέχονται μέσα στο σωματικό λίπος. Σκοπός είναι η επανόρθωση του όγκου ξαναχτίζοντας τα ζυγωματικά, τους κροτάφους, τα μάγουλα, το πηγούνι, το στόμα και τελικά την ανανέωση του προσώπου συνολικά, δηλαδή τις περιοχές που άλλαξαν σε κάθε ασθενή με την πάροδο του χρόνου.

Η εμφύτευση λίπους δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία άλλη μέθοδο αναπλήρωσης των ιστών, που έχουν ατροφήσει.

Υπάρχουν ιστολογικές μελέτες που αποδεικνύουν την αναστροφή της γήρανσης και της μείωσης της ελαστίνης και των κολλαγόνων ινών μερικούς μήνες μετά την εμφύτευση αυτόλογου λίπος. Επίσης αναπτύσσονται νέα αγγεία που τρέφουν το δέρμα.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η διαδικασία πλήρωσης του όγκου λειτουργεί ως εξής:

  • Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια.
  • Μετά τον πρώτο μήνα απορροφάται το 30% περίπου και μετά τους 7 μήνες αρχίζει να αυξάνει σταδιακά μέχρι 18 με 24 μήνες μετά την εμφύτευση, γιατί το λίπος είναι πολύ πλούσιο σε βλαστοκύτταρα, περισσότερο και από τον μυελό των οστών.
  • Τα βλαστοκύτταρα μετατρέπονται σε κανονικά λιποκύτταρα και κύτταρα του δέρματος.
  • Το αυτόλογο λίπος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για αύξηση στήθους αντί για εμφύτευμα σιλικόνης.

Πώς εφαρμόζεται;

Η μέθοδος είναι πολύ ελκυστική ιδιαίτερα σε άτομα, που θέλουν να αποφύγουν χημικές ουσίες. Το περίσσιο λίπος της κοιλιάς, των μηρών ή των γλουτών επιλέγεται ως δότρια περιοχή. Γίνεται τοπική αναισθησία και αναρροφάται λίπος με λεπτή ατραυματική κάνουλα.  Μετά από επεξεργασία γίνεται έγχυση με λεπτή κάνουλα η οποία  δεν τραυματίζει τα σημεία του προσώπου, όπου χρειάζεται για να ανακτηθεί το νεανικό σχήμα και ο όγκος. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται ώστε να διατηρηθεί η συμμετρία του προσώπου και το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

Η επέμβαση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, γίνεται με τοπική αναισθησία και αφήνει ένα ελαφρό οίδημα επί 3-4 μέρες. Η ανανέωση είναι άμεσα εμφανής και μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Εμπλουτισμός του λίπους

Το λίπος μπορεί να εμπλουτισθεί με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP Platelet Rich Plasma) ή κλάσμα στρωματικών αγγειακών κυττάρων (μεσεγχυματικά κύτταρα), διαδικασία που μπορεί να συμβεί ταυτόχρονα με την επεξεργασία του.

Η συνήθης ποσότητα λίπους που εμφυτεύεται μπορεί να είναι μέχρι και 30 ml για την αναπλήρωση των όγκων του προσώπου, πράγμα που είναι αδύνατον να γίνει με τη χρήση οποιουδήποτε άλλου ενέσιμου υλικού τόσο ως προς την ασφάλεια όσο και ως προς το οικονομικό κόστος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

GALLERY

ΠΑΤΗΣΤΕ ENTER ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ